Nieuwsberichten

Aanvragen rondleidingen

maandag, 31 december 2018

Het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) opende eind september 2017 haar deuren. De nieuwbouw oogt bijzonder eigentijds en is tegelijkertijd zeer functioneel. We willen het ziekenhuis profileren als een healing environment, wat impliceert dat het rust biedt aan patiënten, personeel en bezoekers.

Het unieke bouwconcept bestaat uit 5 grote bouwdelen en is volledig geïntegreerd in het omliggende groene landschap.

Vanaf heden kunnen er opnieuw rondleidingen op afspraak aangevraagd worden.
Er worden maximaal 2 groepen van maximaal 10 personen per dag toegelaten.

Voor meer informatie kan u mailen met Carine Goossens.

Infosessie - Dienst Fysische geneeskunde

donderdag, 13 december 2018

Ziekenhuis Maas en Kempen start met laagdrempelige infosessies voor bewoners van Maaseik en omstreken. We stellen onze aula / personeelsrefter een 3-tal keer per jaar open voor het grote publiek. Op deze manier kunnen geïnteresseerden kennis maken met ons nieuw ziekenhuis en ons artsenteam.

Graag nodigen we jullie uit op onze tweede infoavond:


Infosessie ZMK – dienst FYSISCHE GENEESKUNDE

Datum: 13 december 2018
Tijdstip: 20 uur
Dienst: fysische geneeskunde – dr. D. Bobbaers
Onderwerp:

  • Tintelende handen en brandende voeten
  • Zware benen, gevoelloze vingers, brandende voetzolen, mieren onder de huid, rusteloze benen, wintertenen, ... maar wat is nu het verschil?

Brandende voetzolen Tintelende voeten vingers


Inschrijven: deelname is gratis, inschrijven is verplicht en kan tot 10 december. Graag een mailtje naar inschrijving@zmk.be met de voor- en achternamen van de deelnemers.
Locatie: Ziekenhuis Maas en Kempen, Diestersteenweg 425, Maaseik – aula / personeelsrestaurant – route D03
Parkeren: bezoekersparking – er zullen gratis uitrijtickets voorzien worden

Volg ons ook op Facebook onder 'Ziekenhuis Maas en Kempen'


Van harte welkom!

 

Jobbeurs 9 november 2018

vrijdag, 9 november 2018

ZIN OM IN ZMK TE WERKEN?

INFO- EN JOBBEURS

vrijdag 9 november 2018 van 19u tot 22u

Doelgroep:

  • verpleegkundigen, vroedvrouwen en technologen medische beeldvorming:
    • met ervaring
    • pas afgestudeerd
    • laatstejaarsstudenten
  • tweede en derdejaars studenten verpleegkunde op zoek naar een (contract)stageplaats

Ontvangst vanaf 18u45 in het personeelsrestaurant (route D03). Info en kennismaking met de werking van onze organisatie.

Rondleidingen starten om 20u30 en 21u15.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Bevestig je deelname bij mevr. T. Smeets via t.smeets@zmk.be, ook voor info kan je bij haar terecht. Inschrijven kan tot en met 7 november.

Sollicitaties mogen naar sollicitaties@zmk.be.

Adres: Diestersteenweg 425, 3680 Maaseik

ZMK inkom ZMK kamer ZMK operatiekwartier

 

Uniek samenwerkingsverband ouderenzorg

maandag, 1 oktober 2018

Uniek samenwerkingsverband ouderenzorg

Ziekenhuis Maas en Kempen en het psychiatrisch ziekenhuis Medisch Centrum St.-Jozef (Bilzen) hebben een unieke samenwerking tot stand gebracht. Voor het eerst in Vlaanderen baat een psychiatrisch ziekenhuis een zorgeenheid uit binnen de muren van een algemeen ziekenhuis. De zorgeenheid is gericht op oudere patiënten met een zorgvraag binnen de geestelijke gezondheidszorg waarvoor een opname noodzakelijk is. Door de inbedding in een algemeen ziekenhuis is een optimale afstemming tussen psychiatrische en somatische zorgverlening mogelijk.

Ouderenpsychiatrie

Op 1 oktober opent in ZMK een nieuwe zorgeenheid ouderenpsychiatrie. De kiem werd in 2014 gelegd, toen dr. Heidi Peeters, ouderenpsychiater van het Medisch Centrum St.-Jozef (MCSJ), liaisonpsychiater werd in ZMK. Zij stelde de behoefte vast aan een lokale opnamecapaciteit voor de oudere patiënt met een psychiatrische problematiek. De signalering hiervan gaf aanleiding tot besprekingen tussen directies en bestuurders van beide ziekenhuizen.

De keuze voor een psychiatrische zorgeenheid voor ouderen is niet toevallig. Ouderen staan voor specifieke gezondheidsuitdagingen. Vooral bij deze populatie zijn gezondheidsklachten in de aanvang niet altijd duidelijk toe te schrijven aan lichamelijke of psychische oorzaken. De nauwe samenwerking tussen geriaters en ouderenpsychiaters is dan ook een absolute meerwaarde.

Door de inplanting van een dienst ouderenpsychiatrie op deze campus zal men, voor de oudere patiënten in de regio, een kwaliteitsvolle en interdisciplinaire zorg kort bij huis kunnen aanbieden. Voor deze patiëntenpopulatie is de lokale beschikbaarheid van het zorgaanbod immers belangrijk. Door een veelal verminderde mobiliteit van de patiënt en/of de partner is de opnamemogelijkheid in de nabijheid van de woonplaats een drempelverlagend element om beroep te kunnen doen op de juiste hulpverlening.

Met dit initiatief zal sterk ingezet worden op zorgcontinuïteit door een nauwe samenwerking met de huisartsen en andere lokale zorgaanbieders. 

Gespecialiseerd aanbod

De uitbating van de zorgeenheid ouderenpsychiatrie gebeurt door het Medisch Centrum St.-Jozef (Bilzen). De logistieke ondersteuning wordt verzekerd vanuit ZMK. De zorgeenheid telt 20 bedden, zowel voor mannen als voor vrouwen.

De zorgeenheid is een gespecialiseerde dienst voor een kortdurende behandeling van patiënten waarbij neurocognitieve, psychiatrische of psychosociale problemen op de voorgrond staan. De nadruk ligt vooral op complexe zorg, waar er sprake is van meerderegezondheidsproblemen zowel van psychische als somatische oorsprong  die nauw verweven zijn.

Praktische info

Medisch Centrum St.-Jozef
Abdijstraat 2
3740 Bilzen

Tel 089/50.91.11

www.mc-st-jozef.be

Nieuwe uroloog - Dr. Van Dyck Johan

maandag, 1 oktober 2018

Dr. Van Dyck studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen. Tijdens de opleiding tot uroloog was hij werkzaam in AZ Sint-Dimpna Geel, UZA, Catharina Ziekenhuis Eindhoven en UZ Leuven.

Hij behaalde ook het diploma van Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Hij heeft de afgelopen twee jaar gewerkt in het MCH te Leuven en het H. Hart Ziekenhuis te Leuven.

Voor afspraken op de afdeling Urologie kan u ons elke werkdag tijdens de kantooruren bereiken op:

Ziekenhuis Maas en Kempen
Diestersteenweg 425
3680 Maaseik
Tel: 089/50.57.40
Fax: 089/50.57.49
urologie@zmk.be

Mariaziekenhuis
Maesensveld 1
3900 Overpelt
Tel.: 011/82.61.60
Fax.: 011/82.61.61
secr_urologie@mznl.be

 

Webdesign door Bright Sites en Ziekenhuis Maas en Kempen

Disclaimer