Veelgestelde vragen afsprakenportaal

U kan hier antwoorden vinden omtrent het aanmelden op het patiëntenportaal.  

 

Wie kan online afspraken boeken?  

Het afsprakenportaal is beschikbaar voor patiënten met een Belgische identiteitskaart (eID) of een Kids-ID en voor patiënten die beschikken over een afspraakcode en patiëntnummer dat hen werd meegegeven door ZMK.

 
Hoe meld ik aan?  

U kan aanmelden door gebruik te maken van uw Belgische eID kaart of itsme.  Meer informatie over het aanmelden met eID vindt u hier.  Het gebruik van itsme vindt u hier.
Indien u reeds een consultatie/opname heeft gehad in ZMK kan u een afspraakcode en patiëntnummer opvragen bij het secretariaat van uw arts.  HIermee kan u ook inloggen om online een afspraak te maken.

 
Wat als het aanmelden niet lukt?  

U kan de eIDSoftware en itsme alleen gebruiken met de 3 door België erkende elektronische identiteitsdocumenten:

  • de eID, voor burgers ouder dan 12
  • de Kids-ID, voor kinderen jonger dan 1
  • de vreemdelingenkaart, voor niet-Belgen die in België verblijven 

 
Wat als ik problemen ondervind met het maken van een afspraak ?  

Als u problemen ondervindt met het maken van een afspraak, kan u best telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de betrokken dienst.  U kan de telefoonnummers terugvinden op het overzicht van de medische specialismen.

 
Hoe gebruik ik mijn eID?  

Om uw elektronische identiteitskaart te kunnen gebruiken, moet de juiste software op uw computer geïnstalleerd worden. Die kan u zelf downloaden en installeren op uw computer. 

  • Download software
  • Herstart na installatie uw computer
  • Start de eID-lezer op en ga na of uw kaartlezer werkt en uw eID wordt gelezen. In de tab Kaart/PIN kan u uw pincode testen.

Als u voor het eerst uw eID-lezer opstart, wordt u gevraagd om een basiscertificaat van Belgium Root te installeren. Bevestig door 'ja' aan te klikken om het gebruik van de eID mogelijk te maken. U krijgt deze melding maar één keer.

 
Hoe gebruik ik itsme?  

U dient een account aan te maken bij itsme. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen we naar deze link.

 
Wat met privacy?  

Aansprakelijkheid

Het portaal laat patiënten toe hun afspraken zelf te beheren.  ZMK kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gebreken of misbruiken van het afsprakenportaal.

Privacy

Alle medewerkers van ZMK zijn gebonden aan het beroepsgeheim. 

Uw gegevens worden geregistreerd en zullen enkel in gebruik genomen worden door medewerkers van ZMK voor het uitoefenen van hun functie binnen ZMK.

 

 

Webdesign door en ZOL

Disclaimer