Raadpleging pneumologie (longziekten)

Dit kan gebeuren bij de volgende artsen: dr. Cox, dr. Darquennes, dr. Even en dr. Sadowska.
Zij staan in voor de diagnose en behandeling van o.a.  COPD, astma, longkanker, infecties, hulp bij rookstop, slaapproblemen,…

Als u een nieuwe patiënt bent, zal u een longfunctie test moeten uitvoeren. De artsen kunnen aan de hand van deze test een beeld krijgen over de toestand van uw longen. Eventueel kan er ook aansluitend een foto van de longen gemaakt worden.

Indien u kampt met slaapproblemen kan u ook bij dr. Cox en dr. Even een afspraak maken op de slaapconsultatie (maandag). Hier worden uw slaapproblemen besproken en een afspraak gemaakt voor een slaaponderzoek op het slaaplabo.

Andere onderzoeken die ook op de poli longziekten gebeuren: TBC testen en allergietesten. Deze testen gebeuren ook enkel op afspraak.

Indien u hulp nodig heeft met het stoppen met roken, kan u een afspraak plannen bij dr. Sadowska. Zij is als longarts ook verantwoordelijk voor de rookstopbegeleiding. Bij deze consultatie zal er ook een longfunctie test gebeuren en komt u reeds een eerste maal op gesprek bij de psychologe. De opvolging gebeurt hoofdzakelijk bij de psychologe.

Webdesign door en ZOL

Disclaimer