Eetproblemen

Omdat we niet zonder eten kunnen, is dwangmatig eten of hebben een van eetstoornissen moeilijker om aan te pakken, in vergelijking met andere vormen van verslaving. Extreem overgewicht kan veel lichamelijke klachten veroorzaken en zelfs uw levensverwachting verkorten. Gewichtsverlies is belangrijk om gezondheidsproblemen te verminderen en te voorkomen.

Op het moment dat je zwaarder bent dan goed voor je is, heb je overgewicht. De verhouding tussen je lichaamslengte en lichaamsgewicht bepaalt of je te zwaar bent of niet. U kan daarvoor gebruik maken van onderstaande BMI-meter.

  
 

BMI  
Minder dan 18.5 Ondergewicht
18.5 tot 25 Normaal gewicht
25 tot 27 Licht overgewicht
27 tot 30 Matig overgewicht
30 tot 40 Ernstig overgewicht
meer dan 40 Ziekelijk overgewicht


Onthou echter dat deze informatie slechts een aanwijzing geeft, en gericht is op gezonde volwassenen. Deze calculator is niet geschikt voor kinderen, jonge mensen, zwangere vrouwen of ouderen.

Ook als je goed-ontwikkelde spieren bezit, kan het zijn dat je in de categorie van overgewicht valt, terwijl je eigenlijk een gezonde lichaamsvorm hebt met zeer weinig vetmassa.

In elk geval, wat de uitkomst ook is, onthou dat het belangrijkste is dat je je emotioneel goed in je vel voelt!!!

Als u denkt dat u te zwaar bent raadpleeg onze site voor meer informatie over behandelingsmogelijkheden en neem contact met ons op.

Meer weten?

Gewichtsbegeleiding

Webdesign door en ZOL

Disclaimer