De moeilijke weg naar minder kilo's

Vaak heb je al geprobeerd af te vallen, maar als je eerlijk bent moet je vaststellen dat het eigenlijk nooit echt gelukt is. Integendeel, je bent alleen maar zwaarder geworden en hernieuwde pogingen om af te vallen zijn slechts moeilijker geworden. Je wilt uiteindelijk net zo zijn als de mensen om je heen: niet te dun maar ook niet te dik. Je wilt ook normale kledingmaten kunnen dragen en niet alleen maar XXL. Door je overgewicht val je op in negatieve zin en voel je je steeds door anderen bekeken. Hierdoor voel je je soms alleen en terneergeslagen.

Ons centrum is een zelfstandige organisatie die gebruik maakt van de faciliteiten van een ziekenhuis. We hebben verschillende behandelingsmethoden om overgewicht te verminderen. Gezond afslanken kan individueel of in groepverband. Onze traject richt zich op een blijvende gedragsverandering, waardoor de lichamelijke en psychische verandering gewaarborgd wordt. Wij bieden daarom een multi-disciplinair pakket van medische zorg om gezond af te slanken en voorkomen zo het jojo effect. Dit multi-disciplinair pakket omvat o.a. :

  • Uitgebreide voorlichting
  • Psychologische zorg
  • Dieetkundig advies
  • Bewegingsbegeleiding
  • Zorg na behandeling

 

Tips

Regelmaat is belangrijk! Sla geen maaltijden over. Het is belangrijk jezelf niet uit te hongeren, anders gaat je lichaam de aangeboden energie zeer zuinig verbruiken.

Als je minder en gezonder eet ga je minder dorst hebben. Voldoende drinken blijft de boodschap, minimum 1 tot 1.5 liter per dag. Probeer voor iedere maaltijd 1 à 2 glazen water te drinken.

Bij gelegenheid mag je rustig genieten van een lekker stukje taart, maar sla de maaltijd nadien niet over.

Meer weten?

Gewichtsbegeleiding

Webdesign door en ZOL

Disclaimer