Proficiat met je zwangerschap
en welkom op de afdeling moeder en kind

Team kraam ZMK

 

image uitroeptekencorona virus

Beste patiënt en/of familielid,

Voor de dienst verloskunde en gynaecologie geldt

Voor de zwangere:

Alle zwangerschapcontroles bij de gynaecoloog en vroedvrouw gaan door met uitzondering van de rondleiding op 32 weken.  Deze gebeurt voorlopig liefst enkel voor de 1e kindjes en per 3 koppels.

Als gevolg van de nationale opschaling door de COVID-crisis, werden de afgelopen weken geen begeleiders toegelaten tijdens consultatie (m.u.v. de 20-weken echo).

Op vraag van onze patiënten en een zeer betrokken dienst Gynaecologie is ZMK op zoek gegaan naar oplossingen om dit toch mogelijk te maken. 

De de wachtruimte van de dienst gynaecologie werd uitbreid met 15 extra COVID-proof zitplaatsen… en zijn we klaar om de begeleiders hier terug toe te laten.

We zijn dan ook blij te mogen meedelen dat vanaf donderdag 26/11/2020 opnieuw één begeleider zal worden toegelaten tijdens de consultatie op de dienst Gynaecologie. Dit in overeenstemming met de werking in ZOL Genk. 

Let op: Geen toegang voor kinderen tussen 1 en 18 jaar. Indien u zich aanmeldt met uw kind, kan de consultatie niet doorgaan.

Als u binnenkomt om te bevallen, gebruikt u tussen 8u en 18u de hoofdingangen (draaideur, deur op bezoekersparking / lift).  Tussen 18u en 8u komt u binnen via spoed en wordt u doorverwezen naar materniteit.

****

Goed nieuws voor alle mama's die kortelings gaan bevallen: de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie heeft het advies gegeven dat de partner zijn/haar vrouw/vriendin steeds kan bezoeken.  Dit kan tussen 8u en 18u.

De partner mag ook kiezen om te overnachten maar dan wordt wel gevraagd dat hij het hele verblijf op de kamer blijft.

De broertjes en zusjes mogen op bezoek komen tussen 15u en 18u.  Zij kunnen afgezet worden aan het onthaal en de partner kan ze daar dan ophalen.

****

Indien u zwanger bent en last heeft van koorts én ademhalingsproblemen, komt u enkel naar spoedgevallen indien u ernstig ziek bent.  Op spoed worden de juiste maatregelen genomen. Gelieve niet via de hoofdingangen (draaideur, deur op bezoekersparking / lift) binnen te komen. Indien u twijfelt neemt u best even telefonisch contact op.

Op deze manier hopen we u allen veilig en zonder panieksituaties door uw zwangerschap te begeleiden met het voltallig gynaecologen- en vroedvrouwen team.

Voor de gynaecologsiche patiënten:

De raadpleging van de gynaecologen is terug opgestart maar er wordt rekening gehouden dat er niet te veel mensen in de wachtzaal zitten.

Het spreekt voor zich dat alle urgenties door de gynaecologen gezien worden, al dan niet in overleg met de huisarts of nadat u uw klachten heeft duidelijk gemaakt aan ons afsprakenbureau of secretariaat.  Wij raden u aan voor uw eigen veiligheid spoedgevallendienst te vermijden.

Wij houden u via dit platform op de hoogte van alle veranderingen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Team gynaecologie

-----------------------------------------------------------------------------

Als toekomstige ouders verwelkomen we jullie graag op de kraamafdeling van het ziekenhuis Maas en Kempen.  Onze afdeling wordt onderverdeeld in de verloskamer, materniteit en de couveuseafdeling.  Met nuttige tips en praktische informatie willen we jou en je partner begeleiden in de zorg rond de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling.

Ons team bestaat uit:

  • Gynaecologen: Dr. Dhaenens, Dr. Dirx, Dr. Hendrickx, Dr. Verbeek
  • Kinderartsen: Dr. Eerdekens, Dr. Reynaert, Dr. Vanhoywegen
  • Hoofdvroedvrouw: Cindy Kurent
  • Een team van 25 enthousiaste vroedvrouwen
  • Kinesisten
  • Psychologe: Annelies Bex

 

Wanneer je dringende vragen hebt, of ongerust bent met betrekking tot je zwangerschap, kan je ons dag en nacht bereiken via het nummer van de kraamafdeling: 089/506 301 

Webdesign door en ZOL

Disclaimer